1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Elektronisch factureren: Blijf bij met onderwerp E-facturering!


Elektronisch factureren: bijblijven voor ondernemers met e-facturering noodzaak! Wellicht heeft u er als ondernemer wel eens iets over gelezen of gehoord: Elektronisch factureren.

Elektronisch betalen? Moet dat nu?
In eerste instantie bent u wellicht niet zo geneigd om hierin mee te gaan. Uw papieren facturen werken toch prima? Echter, als straks de meerderheid van de bedrijven is overgestapt op het elektronisch verzenden van facturen, loopt u ver achter. Bovendien, uw klanten verwachten binnen afzienbare tijd van u niets anders meer dan een elektronische factuur. Daarom is het voor u van belang om ten aanzien van het onderwerp elektronisch betalen bij te blijven.

Zowel voor het versturen als voor het ontvangen van facturen, kiezen steeds meer ondernemers voor een elektronische variant. Vooral onder zelfstandigen is een sterke groei te zien van het aantal elektronisch gestuurde of ontvangen facturen. Dat blijkt uit onderzoek van Factuurwijzer. Op dit moment wordt meer dan de helft van de facturen elektronisch verstuurd of ontvangen, de verwachting is dat dit percentage in 2012 stijgt naar 65 procent.

De voordelen van elektronisch betalen
E-facturering biedt voor u aanzienlijke voordelen vergeleken met papieren facturering. De meeste economische voordelen komen niet zozeer voort uit besparingen op druk- en frankeerkosten maar eerder uit de volledige procesautomatisering en –integratie van bestelling tot betaling tussen handelspartners. Oftewel: hoe makkelijker en sneller uw bedrijf zijn rekeningen betaald krijgt, des te beter het gaat met het bedrijf. Het is eerder de tijdsbesparing bij de verwerking van inkomende facturen dat het werk efficiënter maakt en vervolgens leidt tot kostenbesparingen.

Samenvattend zijn de voordelen van e-factureren:
- Kostenbesparing voor de verzender;
- Eerdere betaling van de facturen, doordat de verzendtijd korter is;
- Kostenbesparing voor de klant, doordat hij minder tijd kwijt is aan de behandeling van de factuur

Tip: Klik hier om eens een voorbeeld te zien van het aanmaken van een elektronische factuur:




Elektronisch factureren ook nog eens beter voor het milieu
Uit onderzoek blijkt dat elektronische facturen vier keer meer milieuvriendelijker dan papieren facturen zijn. Het grootste verschil in milieubelasting van elektronische facturen zit hem in het besparing op het gebruik van papier, enveloppen, printen, frankeren en distributie.

Wilt u wel aan de slag met elektronisch factureren maar heeft u hulp en advies nodig?

Meld u zich nu aan als gebruiker!  
Wilt u zich goed voorbereiden en daadwerkelijk aan de slag gaan met elektronisch factureren? Als gebruiker van de portal Financieel Sterk Ondernemen krijgt u onder meer de beschikking over onder meer:

- Een Selectie tool Software Aanbieders Elektronisch Factureren om de beste aanbieder van Software voor elektronisch factureren te kunnen selecteren

- Een Checklist Elektronisch Factureren op maat

en nog vele andere handige tools om zelf met elektronisch factureren aan de gang te gaan.

Bent u accountant of adviseur? Dan krijgt u als gebruiker van onze portal de beschikking over een Digitale handleiding Elektronisch Factureren om uw klanten optimaal te kunnen adviseren over Elektronisch factureren (ook handig voor ondernemers!).

Klik hier voor meer informatie en meld u vandaag nog aan als gebruiker

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
over boekhoudsoftware: zorg voor juiste selectie en keuze van boekhoudsoftware
de meewerkaftrek: geen beloning maar aftrek voor uw partner
elektronisch factureren: blijf bij met onderwerp e-facturering!
onkosten moeten worden gespecificeerd op loonstrook

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.