1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Laatste kans starters als bank financieringsaanvraag afwijst

Bent u ondernemer en wilt u een bedrijf oprichten dan gaat u voor een financiering doorgaans naar een bank. Wijst deze uw financieringsaanvraag af dan betekent dit niet altijd het einde van uw plannen. U kunt eventueel in Utrecht en Amsterdam nog een keer naar de bank. Rabobank biedt u namelijk met gemeentelijke steun een herkansing.

Een mogelijke oplossing voor uw financieringsproblemen vindt u bij Crediam, de gemeentelijke kredietbank, en Rabobank. Met een borgstelling door zowel de Rabobank als de Gemeentelijke Kredietbank kan een ondernemer onder bepaalde voorwaarden met een beginnerskrediet aan de slag. Dit beginnerskrediet is mogelijk vanwege een garantiefonds. Dat fonds is bedoeld voor een van de drie startersprojecten waarin Rabobank samenwerkt met de grote steden.

In Amsterdam loopt sinds enige tijd een project, voor microkredieten in de Bijlmermeer. Ook de Rabobank Utrecht-Nieuwegein heeft een dergelijk project. De startersprogramma's worden gecoördineerd door Rabobank Nederland, maar door de lokale banken in de grote steden zelf ingevuld en uitgevoerd.




De praktijk
Het oudste project in Amsterdam, met het garantiefonds, is enige tijd geleden geëvalueerd. Het fonds loopt goed, maar geniet nog weinig bekendheid. In Utrecht is het initiatief genomen door de gemeente, die vond dat veel starters die de potentie hebben om een goede ondernemer te worden, bij de banken door de mazen van het net vallen. Wie twee keer door een bank is afgewezen, kan een herkansing aanvragen. De gemeente beslist wie mag doorgaan. Kredieten tot euro 30.000 worden afgehandeld door de gemeentelijke Kredietbank Utrecht, die daarboven door Rabobank. De nadruk ligt op steun in natura. De hulp bestaat onder meer uit het opzetten van een business plan en ondersteuning bij de marketing. Het uiteindelijke krediet is een normaal commercieel krediet. De ondernemers, die vaak op kleine schaal opereren, krijgen geld en een coach. Brussel deelt in de kosten.
Meer informatie:
www.crediam.nl

De portal Financieel Sterk Ondernemen (FSO) bevat vele Rekenmodellen, Stappenplannen, Checklists en op de praktijk gerichte Financiële Informatie. Met name bedoeld voor de non-financials behorend tot het MKB: ondernemers, bedrijfsadviseurs en managers. Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

Zie ook onze fiscale portal op: http://www.digi-profs.nl/fiscale-inhoudsopgave.php

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
laatste kans starters als bank financieringsaanvraag afwijst
welke subsidies zijn er voor ondernemers?
kapitaal voor snelgroeiend bedrijf
zelfstandigenfonds voor zzp ers
financiële hulp bij een snelle groei van uw bedrijf
goede perspectieven en toch geen bankkrediet?
uitdagerskrediet voor u in het verschiet?
uw ondernemingsvorm moet passen bij de optimale financiering
aandachtspunten bij een kredietaanvraag
alle financieringsmogelijkheden op een rij...

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.