1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief
 
 HRM - VERLOF
Verlofregelingen
Kortdurend Zorgverlof
Langdurend Zorgverlof
Adoptieverlof
Zwangerschapsverlof
Calamiteitenverlof
Onbetaald Verlof
Bijzonder of Buitengewoon Verlof
Ouderschapsverlof
TOOLS voor Verlof


Andere dossiers


 

Zwangerschapsverlof

Iedere werkneemster die zwanger is, heeft recht op zwangerschapsverlof / bevallingsverlof. Het zwangerschapsverlof waar zij recht op heeft is in het totaal zestien weken. Dit betekent dat zij gedurende de 16 weken zwangerschapsverlof niet werkt maar een zwangerschapsverlof uitkering heeft, dit omdat zij in die periode moet bevallen en na de bevalling niet gelijk weer aan het werkt hoeft te gaan. Om de periode van 16 weken financieel te overbruggen krijgt zij meestal via de werkgever - een uitkering die in principe net zo hoog is als haar salaris. Dit wordt het zwangerschapsverlof genoemd.

Meer informatie?
Meld u aan als gebruiker van HRM-Tools voor Leidinggevenden. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Dit gedeelte van HRM-Tools voor Leidinggevenden is exclusief voor abonnees. U moet zijn ingelogd om de tools en documenten te kunnen gebruiken.


NOG GEEN ABONNEE? Meld u aan voor HRM-Tools voor Leidinggevenden.

Gratis Vragenservice voor Personeelsvragen

Aan deze Portal "HRM-Tools voor Leidinggevenden" werken verschillende deskundigen mee. Zoals een arbeidsrechtadvocaat en een personeelsconsultant. Heeft u vragen voor onze arbeidsrechtadvocaat bij het samenstellen van een arbeidscontract? Of aan onze personeelsadviseur bij een praktijksituatie? U krijgt als abonnee binnen twee werkdagen een antwoord op maat.

Klik hier voor de totale inhoudsopgave HRM tools voor leidinggevenden

Arbeidscontract maken