1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief
 
 HRM - VERLOF
Verlofregelingen
Kortdurend Zorgverlof
Langdurend Zorgverlof
Adoptieverlof
Zwangerschapsverlof
Calamiteitenverlof
Onbetaald Verlof
Bijzonder of Buitengewoon Verlof
Ouderschapsverlof
TOOLS voor Verlof


Andere dossiers


 

Onbetaald Verlof

Werknemers mogen -in overleg met u- voor een periode van hoogstens achttien maanden (voltijd of deeltijd) onbetaald verlof opnemen. De arbeidsovereenkomst loopt tijdens het verlof door. In principe kunnen alle werknemers een periode van onbetaald verlof aanvragen.

Er bestaat geen wettelijk recht over onbetaald verlof. Wel is het mogelijk dat er hierover in de cao afspraken zijn gemaakt. U mag als werkgever het verlof weigeren als uw bedrijf in ernstige problemen zou komen. U moet hiervoor wel goede argumenten hebben. Is het verlof eenmaal ingegaan, dan kunt u het niet meer intrekken.

Meer informatie?
Meld u aan als gebruiker van HRM-Tools voor Leidinggevenden. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Dit gedeelte van HRM-Tools voor Leidinggevenden is exclusief voor abonnees. U moet zijn ingelogd om de tools en documenten te kunnen gebruiken.


NOG GEEN ABONNEE? Meld u aan voor HRM-Tools voor Leidinggevenden.

Gratis Vragenservice voor Personeelsvragen

Aan deze Portal "HRM-Tools voor Leidinggevenden" werken verschillende deskundigen mee. Zoals een arbeidsrechtadvocaat en een personeelsconsultant. Heeft u vragen voor onze arbeidsrechtadvocaat bij het samenstellen van een arbeidscontract? Of aan onze personeelsadviseur bij een praktijksituatie? U krijgt als abonnee binnen twee werkdagen een antwoord op maat.

Klik hier voor de totale inhoudsopgave HRM tools voor leidinggevenden

Arbeidscontract maken