1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Huurkoop: Weeg voordelen huurkoop goed af tegen nadelen Huurkoop

Huurkoop is een speciale vorm van koop op afbetaling. In tegenstelling tot bij koop op afbetaling bent u bij huurkoop echter pas na volledige aflossing eigenaar van het betreffende product en bent u zolang u nog aflost aansprakelijk voor eventuele schade daaraan. Zolang dat niet is gebeurd, mag de koper het gekochte niet verkopen of verhuren, en de koper is bovendien aansprakelijk voor eventuele schade.

Looptijd en rente bij huurkoop
Bij huurkoop wordt vaak een hoger rentepercentage gerekend dan bij vele andere consumptieve kredietvormen. Dit komt doordat er geen onderpand is. De looptijd is afhankelijk van uw voorkeuren en de eisen die de verkoper stelt.

Voorbeeld huurkoop
U doet een aanbetaling op een product, zoals bijvoorbeeld een auto, en betaalt het restant in termijnen. Pas na de laatste termijn bent u eigenaar van het product.

Voordelen van huurkoop
De huurder / koper kan bij huurkoop het product vrijwel direct meenemen en gebruiken. Daar staat natuurlijk altijd iets tegenover, namelijk een relatief hoge rente.

Nadelen van huurkoop
Huurkoop is meestal een dure vorm van lenen vanwege de relatief hoge rente.
De kredietverstrekker kan het product terughalen als u minder dan 75% van het bedrag betaalt hebt en de aflossing niet meer kunt opbrengen.
Ook mag de koper het gekochte niet verhuren of verkopen en ligt de aansprakelijkheid voor eventuele schade bij de huurder.




Voor wie is huurkoop geschikt
Huurkoop is geschikt voor diegenen die de aflossing gedurende de gehele looptijd kunnen opbrengen.

Advies voor Huurkoop
Huurkoop is over het algemeen geen aantrekkelijke financieringsvorm; vaak kan de koper beter een persoonlijke lening afsluiten en daarmee de aanschaf betalen!

Advies: Neem de tijd voor uw beslissing om gebruik te gaan maken van huurkoop. Meld u aan als gebruiker van de verschillende handige rekentools en juridische informatie met betrekking tot huurkoop van de portal Financieel Sterk Ondernemen. U krijgt de beschikking over onder meer een Vergelijkingstool voor de beste aanbieder van huurkoop, een Vergelijkingstool om twee geschikte aanbieders met met elkaar te kunnen vergelijken. Ook krijgt u de nodige juridische informatie over huurkoop zodat u niet later door huurkoop in de problemen komt.

Klik hier om u nu aan te melden als gebruiker van de portal Financieel Sterk Ondernemen.

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
laatste kans starters als bank financieringsaanvraag afwijst
welke subsidies zijn er voor ondernemers?
kapitaal voor snelgroeiend bedrijf
zelfstandigenfonds voor zzp ers
financiële hulp bij een snelle groei van uw bedrijf
goede perspectieven en toch geen bankkrediet?
uitdagerskrediet voor u in het verschiet?
uw ondernemingsvorm moet passen bij de optimale financiering
aandachtspunten bij een kredietaanvraag
alle financieringsmogelijkheden op een rij...

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.