1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Bedrijfsaansprakelijkheid: Hoe dekt u de risico’s af van bedrijfsaansprakelijkheid?

Juridisch - Artikelen

Het onderwerp  bedrijfsaansprakelijkheid gaat over de aansprakelijkheid van ondernemingen voor door hen aan werknemers en derden toegebrachte schade als gevolg van hun bedrijfsmatige handelen en nalaten. In de regel leidt dergelijk handelen en nalaten tot zaak- en personenschade. Er kan ook sprake zijn van zuiver financieel nadeel, waaraan geen zaak- of personenschade voorafgaat.

Aansprakelijkheid in allerlei soorten en maten
Naast de algemene aansprakelijkheid zijn in de Nederlandse wetgeving enkele aansprakelijkheden benoemd die in de regel onder een bedrijfs-aansprakelijkheidsverzekering worden afgedekt. Denk daarbij aan  werkgeversaansprakelijkheid, productenaansprakelijkheid en milieu-aansprakelijkheid.

Per bedrijf verschillende risico's
Niet elk bedrijf heeft te maken met dezelfde soorten aansprakelijkheid. Zo heeft een gemiddeld kantoor in de zakelijke dienstverlening met name te maken met een afgebakend bedrijfsaansprakelijkheidsrisico.

Pas als u de risico’s van uw bedrijf kent en in kaart heeft gebracht, kunt u deze effectief beheersbaar maken.  Dat kunt u doen door de risico’s zelf te verkleinen of door u te verzekeren tegen deze risico’s. De tools die u hiervoor nodig heeft, vindt in in de portal Juridisch Veilig Ondernemen (JVO). U kunt zich opgeven als gebruiker van deze juridische portal.

Hoe pakt u dat aan?
Meld u zich aan als gebruiker van de portal Juridisch Veilig Ondernemen (JVO) door te klikken op onderstaande link. Voor een bedrag van iets meer dan tien euro per maand (excl. BTW) kunt u dagelijks gebruik maken van de vele juridische adviezen, tools, voorbeeldmodellen en de gratis Juridische Vragenservice.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
bedrijfsaansprakelijkheid: hoe dekt u de risico’s af van bedrijfsaansprakelijkheid?

Orders en Opdrachten binnenhalen



Commerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...