1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Mediaplanning: Maak jaarlijks een goede mediaplanning voor uw bedrijf

Mediaplanning is jaarlijks een belangrijk terugkerend fenomeen. Wordt u regelmatig benaderd voor sponsoring of advertising? Overschrijdt u elk jaar weer uw mediabudget? In dat geval is overzicht met een goede mediaplanning van groot belang.

Bij mediaplanning gaat het erom dat u voor uw bedrijf de juiste combinatie bepaalt tussen verschillende media, tarieven, formaten, frequentie en periode. Dit stopt u in een heldere mediaplanning. Zo weet u exact waar, wanneer en hoe u adverteert en hoeveel de investering bedraagt.

Mediaplanning voor goedkopere advertentie tarieven
Mediaplanning is het begin van onderhandelen over de verschillende tarieven. Al die verschillende media hebben natuurlijk een prijskaartje. Maar hoe weet u of u de juiste prijs betaald? U kunt met een goed mediaplan in uw hand tariefonderhandelingen starten met uw leverancier(s). Hierdoor bent u verzekerd van de scherpste tarieven en de hoogste frequentie voor in uw mediaplanning.

Mediaplanning en het bereiken van een optimum
Veel bedrijven willen via het opstellen van een mediaplan een optimum bereiken tussen free publicity en geprinte advertenties of digitaal banneren. Deze onderhandelingen vergen professionaliteit en actuele kennis van de media. Grote bedrijven en organisaties hebben hiervoor aparte mediaplanners in dienst die op hun beurt weer werken met gespecialiseerde media inkoop bureaus.

Bedrijven in het MKB hebben vaak een redelijk budget maar missen de dag tot dag ervaring om hier het maximale uit te halen. U kunt in dat geval gebruik maken van de Tools voor Mediaplanning van de portal Tools voor de Communicatie Praktijk. Voor slechts € 99,- per jaar (iets meer dan € 8,- per maand) krijgt u de nodige achtergrondinformatie over mediaplanning en krijgt u toegang tot de Tools voor Mediaplanning. Naast de vele andere tools die betrekking hebben op andere communicatie onderwerpen die van belang zijn voor het MKB. Kijk hier voor een overzicht van alle Tools.

Meer informatie en aanmelden
Uw interesse gewekt? Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Betaalt u direct dan ontvangt u per omgaande uw inlogcodes en kunt u vandaag nog aan de slag met mediaplanning in uw bedrijf.

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel  behoort tot onze portal Tools voor de Communicatie Praktijk.  Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe tools en adviezen. 

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.   
 
 Software Persbericht Schrijven

Vergelijkbare artikelen
mediaplanning: maak jaarlijks een goede mediaplanning voor uw bedrijf

Orders en Opdrachten binnenhalen



Commerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...