1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Nieuwe Belastingregels Vrijstelling Wegenbelasting

 

Vanaf 1 januari zijn er nieuwe regels voor de vrijstelling van de wegenbelasting (de motorrijtuigenbelasting). De vrijstelling geldt per 1 januari 2014 alleen nog voor personenauto's waarvan de CO2-uitstoot niet hoger is dan 50 gram per kilometer.

Het maakt daarbij niet uit wat voor motor uw personenauto heeft.  Slechts voor een personenauto met een CO2-uitstoot niet hoger dan 50 gram per kilometer is ook na 1 januari 2014 geen motorrijtuigenbelasting verschuldigd.

Rekenhulp van de Belastingdienst
Wilt u weten hoeveel motorrijtuigenbelasting u voor uw personenauto moet betalen? Maak deze berekening met de Rekenhulp van de Belastingdienst.



Wijziging wegenbelasting voor oude auto’s
Alleen auto’s van 40 jaar en ouder behouden de huidige gunstige vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting.  ‘Jongere’ auto’s  vanaf 26 jaar en niet ouder dan 40 die op benzine rijden, vallen deels in de vrijstelling. Eigenaren betalen het zogeheten kwarttarief (maximaal € 120 per kalenderjaar), mits u de auto van december tot en met februari in de stalling zet. Voor de jonge klassieke auto op diesel of gas bent u vanaf 1 januari 2014 het volle motorrijtuigenbelastingtarief verschuldigd.


Portal Fiscaal Optimaal Ondernemen
Heeft u behoefte aan digitale ondersteuning bij uw fiscale zaken? Bijvoorbeeld aan meer informatie en tools voor berekening de BTW? Meld u dan aan voor de Portal Fiscaal Optimaal Ondernemen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden
 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
auto via de zaak of via prive?
rittenadministratie: welke eisen gelden voor de rittenadministratie?
bijzondere situaties rond bijtelling auto van de zaak
auto van de zaak voordeliger dan auto in prive?
rittenadministratie bestelauto vereenvoudigd
bijtelling auto van de zaak: welke percentages?
rittenadministratie voeren? houd uw rittenadministratie nauwkeurig bij!
nieuwe belastingregels vrijstelling wegenbelasting
auto prive of via de zaak? hoe zit het met de bijtelling?
autokostenforfait - het belangrijkste over het autokostenforfait

Orders en Opdrachten binnenhalen



Commerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...